Verfenso.nl 

Abbondanza Soft Silk

Abbondanza Soft Silk is een hoogwaardige, watergedragen, krasvaste polyurethaan aflakverf voor binnen en buiten, in een satijnzachte zijdeglans. Abbondanza Soft Silk is zeer geschikt voor toepassing op deuren, kozijnen, ramen, lambriseringen, tafelbladen, kindermeubels en andere ondergronden waar een hoge krasvastheid is vereist.

Kenmerken Abbondanza Soft Silk:

* Sneldrogend

* Reukarm

* Weerbestendig

* Milieuvriendelijk

* Zeer laag VOS gehalte

* Niet vergelend

* Waterbestendig

* Gemakkelijk reinigbaar

* Gemakkelijk verwerkbaar

 

Abbondanza Soft Silk kan worden aangebracht op ondermeer:

* Onbewerkt of geverfd hout

* Geschuurde alkydverf

* Metalen

* Hard pvc

* Pleisterwerk

* Mdf, spaan- multiplex en ander gangbaar plaatmateriaal en bouwmaterialen

 

Technische gegevens:

* Glansgraad: zachte zijdeglans, bijna mat

* Alle kleuren mogelijk (de standaard Abbondanza kleurcollectie omvat 170 tinten)

* Soortelijk gewicht: 1.3 g/cm3

* Vaste stofgehalte in gewicht: ± 53 %

* Vaste stofgehalte in volume: ± 43 %

* Theoretisch rendement: ca. 12 m2 /liter

* Droogtijd: stofvrij: 30 min 1 uur overschilderbaar: 4 uur doorgehard: 2-14 dagen

* VOS: 2004/32IIA (a) (75/30) Max. 30 g/l

* Houdbaarheid: in de oorspronkelijke verpakking op een vorstvrije plaats, ca. 12 maanden

 

APPLICATIE


* Materiaal:

Abbondanza Soft Silk kan worden aangebracht met een kwast, verfroller of spuit. Gebruik bij voorkeur kwasten en rollers van goede kwaliteit die geschikt zijn voor gebruik met verf op waterbasis.

* Aanbrengcondities:

Schilder niet in direct zonlicht en niet bij temperaturen lager dan 8 °C en hoger dan 30 °C of een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 80%. Temperatuur van de ondergrond: minimaal 3 °C boven dauwpunt.

* Verdunnen:

Abbondanza Soft Silk hoeft normaal gesproken niet te worden verdund. Bij gebruik met kwast of roller maximaal 5% verdunnen (met water).

* Spuiten:

verdunning: hoge druk ca. 5% / lage druk ca. 5-10% / airless max. 5% Druk Airless: 100-130 bar | Nozzle: 0.011”-0.013| Spuithoek: 25°-40°

* Reiniging:

Handen en gereedschap direct na gebruik met zeep en water reinigen.

* Veiligheid:

Bewaren buiten het bereik van kinderen en dieren. Niet inslikken en contact met de ogen vermijden. Verf hoort niet in de gootsteen. Verfresten laten indrogen en afvoeren conform de plaatselijk geldende afvalverwerkingsregels.

 

VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

Een goede voorbereiding is het halve werk en draagt bij aan een duurzame afwerking die langere tijd mee zal gaan.

* Schoonmaken en ontvetten

Verwijder allereerst loszittend en/of aangekoekt vuil met een geschikt reinigingsmiddel. Vervolgens het oppervlak grondig ontvetten, met water en ammoniak of een andere ontvetter. Oude waslagen verwijderen met Abbondanza wasverwijderaar of Bio Strip. Afspoelen met schoon water en aan de lucht laten drogen.

* Oude verflagen

Bladderende en loszittende of slecht hechtende verf verwijderen. Glanzende verflagen dof schuren tot de glans eraf is. Een grondlaag aanbrengen met Abbondanza multiprimer.

* Hout

Hout goed reinigen en indien nodig ontvetten. Scheuren, kieren, putjes e.d. vullen met kneedbaar hout of houtplamuur en goed glad schuren en gronden. Bloedend hout (eiken, merbau, meranti, e.d.) voorbehandelen met Abbondanza schellak. Alle andere houtsoorten gronden met Abbondanza multiprimer of krijtverf (bijvoorbeeld in dezelfde tint).

* Mdf, houtvezel- spaan- en multiplex plaatmateriaal

Ontvetten en stofvrij maken en voorbehandelen met Abbondanza multiprimer.

* Non-ferro metalen

Goed ontvetten. Eventuele corrosie verwijderen met schuurpapier en vervolgens gronden met Abbondanza multiprimer.

* Ferro metalen (radiatoren)

Goed reinigen, eventueel ontroesten en voorstrijken met roestwerende primer. Vervolgens gronden met Abbondanza multiprimer.

* Hard pvc, melamine, kunststof

Reinigen en glad oppervlak iets opruwen met fijn schuurpapier (korrel 180 of fijner), vervolgens een geschikte kunststofprimer aanbrengen.Disclaimer

Niet alle mogelijke ondergronden en omstandigheden kunnen in dit informatieblad worden opgenomen. Applicatieproblemen kunnen zich ondanks alles voordoen, zeker als er onduidelijkheid is over de aard van de ondergrond. Het is daarom raadzaam om in specifieke gevallen nader advies in te winnen en altijd een proefvlak te doen op de desbetreffende ondergrond. Omdat de omstandigheden, materialen, aard van de ondergrond en verwerkingsmethoden buiten onze invloed liggen, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid omtrent de resultaten en gevolgen van gebruik van Abbondanza verf.

 

 Share |